Ung Plattform og Solistkonkurranse

fremhevetOC10

Oslo Camerata har et spesielt fokus på unge musikere, som vi kaller «Ung Plattform». Vinneren av OC’s årlige solistkonkurranse blir engasjert til å være solist med orkesteret. Vi er stolte over at konkurransens første vinner i 2005, trompeteren Tine Thing Helseth, vant 2.pris i den prestisjetunge EBU-konkurransen i Wien i mai 2006.
OC-vinner i 2006, pianisten Christian Ihle Hadlander svært mye i vinden, og har stor suksess som solist ved festivaler og med symfoniorkestre.

Solistkonkurransen 2008 ble vunnet av fiolinisten Eldbjørg Hemsing  som samme år også vant 3. pris ved EBU-konkurransen i Wien!
Solistkonkurransen 2009 var viet cellister – ved finalen ble vinneren Torun Sæter Stavsengsom var solist med orkesteret i Gamle Logen.
Solistkonkurransen 2010 var utlyst som intern-konkurranse ved Barratt Due musikkinstitutt, og ble vunnet av Melinda Csenki, fiolin og Kristin Isdal Selmer, bratsj.
Solistkonkurransen 2011 ble vunnet av den da 15 år gamle fiolinisten Ann Hou Sæter.
Etter et års pause i 2012 ble det igjen utlyst intern solistkonkurranse på Barratt Due for 2013 – den ble vunnet av kontrabassisten Karol Ciesluksom er solist med orkesteret ved konserter i Gamle Logen og Asker Kulturhus i februar 2013.