Kunstnerisk leder

fremhevetOC14

Stephan Barratt-Due er tredje generasjon fiolinist i den tradisjonsrike musikerfamilien Barratt-Due.

Etter studier i Norge, Holland, Sveits og USA, debuterte han oppsiktsvekkende i 1981 med både recital og som solist med orkester, og har siden vært en aktiv utøver i norsk musikkliv.  Hans engasjementer med orkestre, turneer, CD-innspillinger og TV- opptredener er utallige. I tillegg har han også turnert i de fleste Europeiske land samt USA, Sør-Amerika og i Asia.

I perioden 1990 – 1996 var Stephan Barratt-Due kunstnerisk leder for Kristiansand Symfoniorkester og Kammerorkester, og var også på denne tiden initiativtageren og kunstnerisk leder for Kristiansand Kammermusikkfestival.

Stephan Barratt-Due er kunstnerisk leder for kammerorkesteret Oslo Camerata, som har stadige internasjonale turneer og en rekke cd-innspillinger for selskapet NAXOS International.

I tillegg til sin utøverkarriere har Barratt-Due vært rektor og kunstnerisk leder for Barratt Due musikkinstituttsiden siden 1985. Instituttet har i disse årene utviklet seg til en av landets fremste musikkutdannings- institusjoner, og ledende innen  talentutvikling.

Stephan Barratt-Dues personlige pedagogiske virke har vært betydelig. En rekke av hans fiolinstudenter er i dag blant landets fremste musikere og solister. Nevnes kan bl.a. Henning Kraggerud, Vilde Frang, Eldbjørg og Ragnhild Hemsing, Øyvind Bjorå, Catharina og Sara Chen, Guro Kleven Hagen m.fl.

For sitt virke som pedagog og betydelig innsats for norsk musikkliv har han mottatt en rekke priser bl.a. Lindemanprisen (2007), Oslo bys kulturpris (1998), Anders Jahres Kulturpris i (2010) og Norsk Kulturråds ærespris (2012).

Stephan Barratt-Due er utnevnt til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Stephan Barratt-Due spiller på en J.B. Guadagnini fra 1751, utlånt av Dextra Musica