Oslo Camerata

fremhevetOC13

Oslo Camerata (OC) har sitt utspring i Barratt Due musikkinstitutt (BD) og er «Orchestra in Residence» ved instituttet. Orkesteret har fra starten i 1998 gjort seg bemerket, ikke minst gjennom hyppige utenlands turneer til anerkjente festivaler og konsertsaler i en rekke land i Europa samt til India og Brasil. I Norge har OC gjestet flere festspill og festivaler, gjort turneer for Rikskonsertene og produksjoner for NRK TV, bl.a. Haydn cellokonsert med Truls Mørk som solist.

Orkesteret består av profesjonelle musikere samt studenter og unge talenter som på den måten får uvurderlig profesjonell erfaring. Fremragende solister med opprinnelse i BD-miljøet knyttes til OC som ledere og solister ved de såkalte «Alumni-prosjektene».
Kritikere nasjonalt så vel som internasjonalt fremhever ofte orkesterets energiske og friske spillestil kombinert med høyt kunstnerisk nivå.
Oslo Camerata har turnert i bl.a. Spania, Brasil, Mexico, India, Sveits og Østerrike, samt deltatt på festivaler, CD- og TV-innspillinger. Repertoaret spenner fra barokk til samtidsmusikk for strykeensembler.
Orkesteret har samarbeidet med solister som Ivry Gitlis, Truls Mørk, Julian Rachlin, Misha Maisky, Henning Kraggerud, Christian Ihle Hadland, Iskandar Widjaja, Arve Tellefsen og Ole Edvard Antonsen.

Oslo Camerata har gjort flere innspillinger for Naxos International. Spellemannsnominerte Grieg – Holberg Suite (2006), Spohr Dobbelkonserter (2010) samt Griegs to strykekvartetter og Arne Nordheims Rendezvous i strykeorkesterversjon (2012) har alle fått glimrende internasjonal omtale. Oslo Camerata har gjort innspillinger for de nettbaserte selskapene ContraClassics (Schnittke Concerto Grosso i 2012) og Music in Motion (musikkfilmen Kreisler- Kraggerud i 2011), den siste også utgitt som DVD på Naxos.

Orkesteret var involvert i musikkprosjektet Aprendiz i Niteroi fra 2008-2014. Prosjektet omfattet undervisning, samspill og orkester for barn og unge fra favelaen.
OSLO CAMERATA mottar støtte fra Norsk Kulturråd, Oslo Kommune og Dextra Musica.